woensdag 7 november 2012

Double decker Oreo fudge

Chocolade is echt a girl´s best friend! En die van mij ook! Deze chocolade dubbeldekker fudge is onweerstaanbaar. De zachte, fudgy en wat krachtige smaak van chocolade en de krokante Oreo stukjes maken de Oreo Fudge een hemelse combinatie.






Ingrediënten:

300 ml gecondenseerde melk
10 Oreo koekjes
130 gram witte chocolade
2 eetlepels boter
130 gram melkchocolade


  • Verdeel de melk in twee porties en zet het aan de kant. Breek de oreo koekjes in stukjes en zet die ook even aan de kant.
  • Neem een hittebestendige schaal en doe daarin de witte chocolade, de ene helft van de gecondenseerde melk, twee eetlepels boter en zet deze schaal op een pan met een goede bodem kokend water. Roer het, totdat het gesmolten en helemaal door elkaar gemengd is (au bain marie dus). Doe lepel voor lepel de gebroken oreo koekjes erin en meng het voorzichtig door elkaar totdat het helemaal fijn en gemengd is. Giet het mengsel in een vierkante ovenschaal of brownievorm 20cm x 20cm.
  • Doe de melkchocolade en de overige gecondenseerde melk in een hittebestendige schaal en zet dit weer op de pan met het kokende water. Roer het tot het helemaal door elkaar gemengd is. Giet dit mengsel in de schaal over de laag van de oreo koekjes, dek de schaal af en zet de schaal een uur in de koelkast.
  • Haal het uit de koelkast, haal het folie eraf en snijd de fudge in stukken. Maak tussendoor steeds je mes schoon om het plakken tegen te gaan.


Bron: Bakersroyale.com

8 opmerkingen:

  1. Jammie, ziet er heerlijk uit. Kan het kwaad als je iets meer gecondenseerde melk gebruikt, 397 ml?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat voor soort koekjes kan je ipv oreokoekjes gebruiken?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw, wat een ontzettend leuke en lekkere blog heb jij, was je nog niet eerder tegengekomen maar ga je zeker volgen! En bovenstaand recept gaat direct op mijn to-bake lijst!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt Eslem! Fijn om te horen dat je hier wat aan heeft!
      Keep tuned!

      Dulce fresa

      Verwijderen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...