maandag 14 mei 2012

Nutella Cake

Happy Mother´s day!

Deze taart heb ik op Moederdag gemaakt! Het is makkelijk om te maken en smaakt heerlijk! Verras je vrienden en geliefden met je zelfgemaakte taart :)


Hier vind je stap voor stap de How to!


Recept cake:

175 g Bloem
1 zakje bakpoeder
175 g boter op kamer temperatuur
175 g bruine suiker
4 eieren
2 eetlepel Nutella

1 1/2 pot Nutella voor de vulling en Genache

Verwarm de oven voor op 175 graden

  • Doe alle ingredieten voor de cake in een beslagkom en mix alles door elkaar voor 1 minuut tot het beslag glad wordt.
  • gebruik een bakplaat van ongeveer 30 bij 33 cm om de cake te baken
  • doe het beslag in een de bakplaat met bakpapier
  • Bak voor 15-18 minuten
Laat het afkoelen dan steek je ronde schijfjes uit met een ronde uitsteker.
  • smeer ieder schijfje met een Nutella en stapel ze op elkaar
  • Maak de Nutella Ganache en giet het over de taart heen
Recept Nutella Ganache:

 6 eetlepels Nutella (bijna 250 gram)
100 ml slagroom
snufje zout

  • verwarm de slagroom in een pannetje, breng het tot aan de kookpunt en
  • giet het over de Nutella en roer alles door elkaar tot een gladde Ganache




Bon appetit!!

donderdag 10 mei 2012

Dulce de Leche Blondies

Blondies?? Jah Blondies! dat zijn gewoon Brownies maar in plaats van pure chocolade is er gebruik gemaakt van Witte chocolade.

Voor het eerst dat ik een Witte chocolade cake maak! ook nog nooit geproefd. Om een beetje creatief te zijn heb ik Dulce de Leche erbij gedaan! Tataaaa Blondies met Dulce de leche :)

Moet wel zeggen dat ik aan de smaak moest wennen toen ik de eerste hap nam. Het is lekker maar ook machtig! een stukje nemen en klaar! Maar natuurlijk smaken verschillen!

Voor herhaling vatbaar! Dus nieuwe Blondies recepten en combinaties volgen nog...


  • 225 g Witte chocolade, in kleine stukjes
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 115 g boter, op kamer temperatuur
  • 155 g bloem
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 65 g suiker
  • 1 blik (397 gram) Dulce de leche Hier vind je aanwijzingen hoe je makkelijk Dulce de leche kunt maken.


Verwarm de oven voor op 170 graden 
  • Smelt au bain marie witte chocolade met boter
  • Mix in een beslagkom de eieren luchtig en voeg er beetje bij beetje suiker bij
  • Schep dan de gesmolten witte chocolade door het beslag
  • voeg vanille aroma en de bloem aan toe 
  • Mix  met een spatel alles door elkaar 
  • schep het beslag in een met bakpapier bekleedde brownieblik
  • Met een lepel verdeel je Dulce de Leche over de Blondies beslag.. Swirl Dulce de leche met een mes totdat het gelijkmatig verdeeld is.
  • Bak voor ongeveer 20-25 minuten



Enjoy!

vrijdag 4 mei 2012

Brownies met walnoten

These are delicious! right?! Deze is een van de recepten van het boek ''Les 30 recettes culte", Brownies met walnoten en gesuikerde gecondenseerde melk.

Deze Brownies hebben een rich and deep Chocolade smaak en een fudgy textuur. Een aanrader voor degene die gek is op brownies. Jammie!





Wat heb je nodig?

1 pot gesuikerde gecondenceerde melk (397gram)
3 eieren
150 gram boter
100 gram bloem
200 gram pure chocolade
100 gram walnoten
snufje zout

verwarm de oven voor op 180 C
  • breek de chocolade in stukjes, doe ze samen met de boter in een kom en laat ze smelten in de magnetron voor 2-3 minuten
  • Doe de eieren en de gesuikerde gecondenseerde melk in een beslagkom, doe de gesmolten chocolade erbij en mix alles samen met een mixer
  • Mix er de gezeefde bloem, walnoten en een snufje zout doorheen
Schep de mengsel in een Lasagne ovenschaal
  • bak voor ongeveer 20 minuten.
De Brownies zijn het lekkerste als ze nog zacht van binnen zijn. Dus niet te lang bakken!

Enjoy it!

woensdag 2 mei 2012

Carrot Cake

Vorige week in Parijs heb ik een leuke kookboek gespot "Les 30 recettes culte". Een heel kleine boekje waar heel veel lekkere recepten in zitten, allemaal gemaakt met gesuikerde gecondenseerde melk!

Heel interessant boek voor mij! want ik heb al een paar recepten gemaakt waar gecondenseerde melk erin zit, zoals fruit salade, Pinda-sesame balletjes, Dulce de leche en Boterkoekjes. Dit boek  is goed van pas gekomen om deze lekkere melk meer te gaan gebruiken.

De meeste recepten zien er lekker uit! Kon niet zo snel een keuze maken.. wil ze allemaal uitproberen.
De "Carrot Cake'' is heel makkelijk om te maken, de cake is lekker vochtig! en niet zo zoet.





voor een kleine cake bakvorm

1/2 pot (198 gram) gesuikerde gecondenseerde melk
2 eieren
2 grote lepels suiker (optioneel)
1/2 pot olie
1 pot fijn geraspte wortels
50 gram rozijnen
1/2 theelepel kaneel
25 gram gemalen hazelnoten
snufje zout
1/2 zakje bakpoeder

Verwarm de oven voor op 180 C

  • Mix in een kom de eieren, gecondenseerde melk en de olie samen
  • in een andere kom doe je de bloem, geraspte wortels, rozijnen, kaneel , hazelnoot, zout en bakpoeder. Voeg deze toe aan de eerste mengsel en mix alles goed samen.
  • doe de mengsel in de bakvorm en bak voor 50-55 minuten






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...