maandag 25 maart 2013

Zebra cupcakes met ganache

Zebra cupcakes zijn erg mooi! Ik heb ze vandaag gebakken en wil het recept met jullie delen. Als ik eentje eet dan wil ik meer ernaar blijven kijken dan eten.. Wat een beauty!! Ze zijn overheerlijk en luchtig. Het is een aanrader! hoewel je een beetje geduld moet hebben met het gieten van het beslag in de cupcake vormpjes..


Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de papieren vormpjes in de muffin bakvorm. Je krijgt er 18-20 cupcakes. Halveer de ingrediënten als je maar 12 cupcakes wilt.

4 grote eieren, op kamertemperatuur
250 gram suiker
250 ml melk, op kamertemperatuur 
250 ml zonnebloem olie
300 gram bloem
1 theelepel vanille extract
1 zakje bakpoeder
2 eetlepels cacao
  • klop de eieren en suiker op tot het mengsel romig en licht van kleur is.
  • Doe Melk, vanille extract en olie erbij en goed door elkaar mixen.
  • In een andere kom de bloem en bakpoeder door elkaar zeven.
  • het bloem-mengsel in porties door het ei en melk mengsel kloppen.
  • Het beslag moet ongeveer vla-dikte zijn.



  • Verdeel het beslag over 2 kommen.
  • Een kom blijft lichtgeel, de andere mix je het cacao poeder door.
  • Schep 1 theelepel van het lichte beslag in het midden van de vormpje;
    Schep daar direct 1 theelepel van het donkere beslag midden in .
  • direct weer 1 theelepel licht beslag in het midden; dan weer donker in het midden; doorgaan tot het vormpje 3/4 vol is.





Herhaal tot het beslag op is.
  • bak voor 20-25 minuten.
  • Laat afkoelen dan eventueel dippen in de ganache..



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...