dinsdag 16 juli 2013

Black Bottom cupcakes

Chocolade roomkaas cupcakes zijn chocolade cupcakes gevuld met een irresistible dollop van creamy cheesecake. Deze lekkere cakjes zijn rijk van chocolade smaak en gooey. Je kunt ze serveren met glas ijskoude melk.



Cream cheese vulling

200 gram roomkaas
60 gram suiker
1 ei
½ theelepel vanille aroma

Chocolade cupcakes

195 gram bloem
200 gram suiker
30 gram cacao poeder
1 theelepel baksoda
¼ theelepel zout
240 ml water
80 ml zonnebloem olie
1 eetlepel witte azijn
1 teaspoon vanille aroma




Verwarm de oven voor op 177 graden en plaats 12 papieren vormpjes in de bakplaat.
  • Meng roomkaas, suiker, vanille aroma en ei met een elektrische mixer tot alles is opgenomen en zet apart.
  • Zeef de bloem, baksoda, suiker en cacaopoeder boven een kom.
  • In een andere beslagkom meng water, olie, azijn en vanille aroma door elkaar.
  • Maak een kuiltje in de droge ingrediënten en schenk de nate ingrediënten hierin.
  • Meng alles door elkaar met een spatel
  • verdeel het mengsel over 12 cupcake vormpjes.
  • voeg een eetlepel cream cheese vulling aan de cupcakes. (zie foto)
  • Bak voor 25 minuten tot een prikker die er in de chocolade gedeelte in wordt gestoken er droog uit komt.
Tips:
Bewaar de cupcakes 3-4 dagen in de koelkast in een luchtdichte doos!


Enjoy!!

3 opmerkingen:

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...