donderdag 1 augustus 2013

Gevulde aubergines met kip

Kip in combinatie met aubergine, kaas en kookroom.. is heerlijk! Dit gerecht is erg lekker met rijst. Serveer met een salade en yoghurt dressing!
 
 
Voor 2 personen

2 grote aubergines
200 gram kipfilet
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 theelepel gedroogde peterselie
3 eetlepels zonnebloemolie
100 ml kookroom
geraspte kaas
zout en peter naar smaak

  • Halveer de aubergines in de lengte
  • Verhit  olie in een grote koekenpan en bak ze op halfhoog vuur aan alle kanten ca. 5 minuten.
  • Haal de aubergines uit de pan en haal de binnenste met een lepel eruit en bewaar dit voor de vulling en bestrooi ze met wat zout en peper
De vulling
  • Verhit olie in een pan en fruit ui en knoflook.
  • Voeg kleine stukjes kipfilet en de binnenste van de aubergines toe en bak ze voor 1 minuut.
  • Voeg peterselie, zout en peper aan toe en laat ze nog 1 minuut bakken
  • Voeg kookroom aan toe en breng het geheel aan de kook.
  • Verdeel de vulling over de aubergines en bestrooi met geraspte kaas.
  • Bak ze in een voor verwarmde oven op 180 graden tot de kaas een beetje gegratineerd is.

Eet smakelijk!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...