woensdag 2 oktober 2013

Chocoladecake met siroop

Een heerlijke chocoladecake! De cake wordt overgoten met een cacaosiroop, dit trekt in de cake en maakt het geheel lekker zacht en yummy!


Recept

250 ml water
250 ml zonnebloemolie
200 gram suiker
100 gram ongesuikerd cacaopoeder
1 theelepel vanille extract
250 gram bloem
3 eieren
1 zakje bakpoeder

Verwarm de oven voor op 180 graden. beboter en bekleed een springvorm 20 cm met bakpapier.
  • Schenk water, zonnebloemolie, suiker in een steelpan en zet op een middelhoog vuur.
  • Voeg cacaopoeder toe en breng roerend alles aan de kook.
  • Laat een minuut sudderen tot er schuim ontstaat.
  • Bewaar ongeveer een glas 250 ml van de siroop apart.
  • Schep bloem door de overgebleven siroop.
  • Voeg eieren een voor een toe.
  • Doe als laatst de bakpoeder bij.
  • Schep het mengsel in een bakvom en bak voor 25-30 minuten of tot het satéprikker er schoon uit komt.
  • Prik, met een satéprikker gaatjes in de cake. Doe dit om de twee centimeter.
  • Giet de glas siroop over de cake heen. De siroop loopt nu onder andere in de gaatjes, dit zorgt ervoor dat de cake ook aan de binnenkant lekker zacht en smaakvol wordt.
  • Laat de cake verder afkoelen in de vorm.
 
Enjoy!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...