zondag 27 oktober 2013

Pinda chocolade cookies

Dit zijn mijn favoriete koekjes! Twee smaken in 1 koekje, namelijk de pinda en de chocolade. Ze zijn gewoon heerlijk! Je kunt een paar dubbele koekjes maken en de rest apart bakken. Dan heb je 3 soorten koekjes :) Hoop dat deze koekjes iedereen in de smaak vallen!




Chocolade cookies

20-22 koekjes

130 gram zelfrijzend bloem
35 gram cacao poeder
100 gram melk of pure chocolade
100 gram witte chocolade, in kleine stukjes gehakt
1 grote ei
1 theelepel vanille extract
65 gram zachte roomboter
165 gram bruine suiker
50 gram suiker

Pinda cookies

25-26 koekjes

170 gram zelfrijzend bloem
113 gram zachte roomboter
110 gram bruine suiker
100 gram suiker
2 volle eetlepels pindakaas
1 grote ei
1 theelepel vanille extract
handje geroosterd pinda's, fijngemalen
100 gram melkchocolade stukjes

Maak chocolade koekjes!
  • Meng in een kom bloem en cacaopoeder
  • Smelt chocolade au bain marie.
  • Klop de ei en vanille in een kleine kom met een vork,
  • Klop de roomboter luchtig met een handmixer voor één minuut.
  • Voeg de suikers toe en meng alles door elkaar tot een gladde massa, voor één minuut.
  • Doe de ei mengsel geleidelijk bij en mix tot alles goed gecombineerd is.
  • Voeg gesmolten chocolade toe en meng voor een minuut.
  • Roer vervolgens de droge ingrediënten door het mengsel.
  • Schep de stukjes witte chocolade erdoor.
  • Bedek het beslagkom met plasticfolie en laat het 30 minuten rusten. Maar ondertussen de pinda koekjes.
Maak de pinda koekjes!
  • Klop de zachte roomboter luchtig, voor 1 minuut.
  • Doe de suikers bij en meng tot een gladde massa, 2 minuut.
  • Voeg pindakaas toe.
  • Klop de ei er doorheen en roer de vanille erdoor.
  • Roer vervolgens de bloem door het mengsel.
  • Schep de fijn gemalen pinda's en melkchocolade stukjes erdoor.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak van de chocolade en pinda deeg bolletjes ter grotte van een walnoot.
  • Neem een bolletje van elke soort en maak voorzichtig een grote bol (zie foto).
  • Leg de bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier
  • Bak voor 14-16 minuten.
  •  Laat de koekjes 5 minuten op de bakplaat afkoelen en leg ze dan op een rooster om ze verder af te laten koelen.


 


Je kunt een paar dubbele koekjes maken en de rest apart bakken voor het geval dat je maar een smaak wilt eten. Bak ze dan voor 10-12 minuten.

 
 

Bron: the nonpareil baker

4 opmerkingen:

  1. Wanneer word de geroosterde pinda's toegevoe? Of maakt dat niet uit?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb het aangepast! Thanks!
    Wanneer je de chocolade stukjes door het mengsel schept..

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...