zaterdag 30 november 2013

ei-vrije banaan muffins

Deze eenvoudige bananen muffins zijn ei-vij en zonder melkproducten gemaakt en enkel gezoet door de bananen zelf. Dus een natuurlijke zoetstof!! Heerlijk om je dag mee te beginnen. Ze zijn super lekker, mooi gerezen en niet-klef.



Recept

voor 12 muffins

190 gram zelfrijzend bloem
100 gram suiker
80 gram zachte boter
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel baksoda
1 theelepel vanille extract
70 gram walnoten, grof gehakt
4 banaan

Verwarm de oven voor op 220 graden. Plaats in elk vakje van het muffinblik een witte vormpjes.
  • Zeef bloem, baksoda, kaneelpoeder boven een kom.
  • Doe in een andere grote kom geprakte bananen, suiker en zachte boter, meng alles door elkaar met een handmixer.
  • Spatel het bloem mengsel erdoor.
  • Roer de natte en droge ingrediënten nu met de spatel of houtenlepel goed door elkaar tot een bijna gladde massa.
  • Voeg de walnoten toe.
  • Vul de vormpjes tot 2/3 met beslag met een ijsschep en bak voor 6 minuten op 220 graden en verlaag de temperatuur dan naar 180 graden.
  • Bak nog eens de muffins 15 minuten goudbruin.
  • Laat de muffins na het bakken afkoelen op het rooster.

1 opmerking:

  1. vanwaar die 100 gram suiker, als er in de beschrijving staat slechts gezoet door de banaan zelf??

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...