woensdag 4 december 2013

Tres leches cake

Een heerlijk vochtige cake uit Mexico gemaakt met drie verschillende soorten melk! Voor degene onder ons met een zoete tand is deze een YUMMYdessert..
Ik vind het hartstikke leuk om te bakken, en vind het uitdagend om steeds nieuwe technieken te leren! Vandaag heb ik de merengue gemaakt en leren karameliseren met een brander... Het is helemaal niet moeilijk! Zit nu niet te watertanden.. Gewoon aan de slag gaan!




Voor de cake

5 eieren
170 gram suiker
170 gram bloem
1 theelepel bakpoeder

Siroop

200 ml gesuikerd gecondenseerde melk
200 ml room (ongeklopte slagroom)
200 ml koffiemelk (gevaporiseerde melk)

Italiaanse Merengue

3 eiwit
paar druppels citroensap
snufje zout
150 gram suiker
50 ml water



Verwarm de oven voor op 160 graden. Een springvorm van 21 cm invetten en licht met bloem bestrooien.
  • De eiwitten in een kommetje opkloppen tot het eiwit stevig, maar niet droog is.
  • Eierdooiers en suiker in een andere kom opkloppen totdat het mengsel licht van kleur en in volume verdubbeld is. 
  • Roer het eiwit voorzichtig door het eigeelmengsel.
  • Spatel vervolgens bloem en bakpoeder voorzichtig door het mengsel. 
  • Giet in een springvorm en bak voor 35-40 minuten.
    De cake is klaar als je een satéprikker in het midden steekt en deze er droog en schoon weer uitkomt.
  • Roer de gecondenseerde melk, koffiemelk en room door elkaar.  
  • Laat de cake 10 minuten afkoelen.
  •  Prik met een satéstokje gaatjes in de bovenkant van de cake. Giet het mengsel voorzichtig over de cake zodat het wordt geabsorbeerd.
  • Laat de cake het liefst een dag in de koelkast staan voor je hem eet!
Zo maak je de Merengue
  • Doe de suiker en het water in een pan met een dikke bodem. Breng de stroop al roerend aan de kook over een middelmatige warmtebron.
  • Laat het suikerstroop nog een minuut koken dan de pan van het vuur afnemen. Pas op; is gloeiend heet!
  • Klop de eiwitten, zout en citroensap 3 minuten op een middelhoge snelheid stijf. (controleer door de kom op de kop te houden. Als er niets uit valt is het goed) Klop niet te ver door, want dan is de luchtigheid er weer uit!
  • Laat de mixer op hoge snelheid draaien en giet de suikerstroop langzaam met een dun, maar continu straaltje bij de eiwitten. Probeer hierbij precies tussen de kom en de garde te mikken.
  • Blijf kloppen totdat het geheel afgekoeld is, ongeveer 10 minuten.

Haal de cake voorzichtig uit de springvorm en zet hem op een serveerschaal. 
  • Verdeel de merengue over de cake.
  • Karameliseer de merengue die met een brander totdat deze bruin begint te worden.






Tips

Heb je geen brander? Dan kun je de cake 5 minuten onder een zeer hete grill schuiven.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie plaatsen

    Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...