donderdag 9 mei 2013

Hartige cupcakes

Geen zin in zoet? Probeer eens deze heerlijk hartige cupcake met roomkaas topping. Ze zijn klein, zien er super mooi uit en mogen niet bij een high tea ontbreken.



Recept voor 12 hartige cupcakes

250 gram (2 cups) bloem
1 eetlepel suiker
1 eetlepel gedroogde peterselie of koriander
1 eetlepel gedroogde rozemarijn
2 theelepels bakpoeder
½ theelpel zout
180 ml (¾ cup) melk
55 gram roomboter, koud
1 ei
40 gram geraspte kaas

Roomkaas Topping

200 gram roomkaas
1 eetlepel gedroogde peterselie (optioneel)
Cherry tomaatjes voor garnering



Verwarm de oven voor op 180 graden

  • In een grote kom meng je de eerste 6 ingrediënten samen.
  • snij de boter in hele kleine stukjes, doe de geraspte kaas erbij
  • ei en melk in een kom mengen
  • doe boter en kaas en ei-melk mengsel bij de droge ingrediënten en meng alles door elkaar met een handmixer
  • doe een eetlepel beslag in ieder cupcake vormpje.
  • bak voor 15-17  minuten

Laat de cupcakes afkoelen en maak ondertussen de topping. Meng de gedroogde peterselie met de roomkaas. Bestrijk de afgekoelde, hartige cakejes met de roomkaas. Leg er een cherry tomaatje op en versier ze met wat peterselie. 

maandag 6 mei 2013

Chocolade Biscotti


Ken je de Italiaanse knapperige koekjes die je moet dopen in je espresso of cappuccino?? Ze zijn er in allerlei soorten en eenvoudig om te maken. Het leuke van deze koekjes is dat als je ze 2 maal bakt, zoals het eigenlijk hoort, ze erg lang goed blijven. Tot wel maanden. Ik heb vandaag een chocolade biscotti met amandelen gemaakt..


Het recept voor 25-28 stuks

150 gram bloem
65 gram cacaopoeder
1 theelepel baksoda
1/2 theelepel zout
70 gram zachte boter
250 gram suiker
2 eieren
2 handen amandelen
100 gram pure chocolade in stukjes

Verwarm de oven voor op 180 C
  • In een kom meng je de bloem, cacaopoeder, baksoda en zout
  • In een andere kom klop je de boter en suiker goed samen met een elektrische mixer voor ongeveer 5 minuten.
  • doe de eieren erbij en meng dit goed tot een gladde massa
  • lepel de bloem mengsel er doorheen tot een zacht en soepel deeg en niet plakkerig. 
  •  Roer de amandelen en chocolade erdoor. Zet het deeg op een plank bestrooid met bloem


  •  Maak van het deeg 2 lange 'worst' 
  • Leg de 'worst' op bakplaat bekleed met bakpapier 
  • Bak voor 30-40 minuten




  • laat 10 minuten buiten de oven afkoelen en hard worden
  • Snij de 'worst' dan op de diagonaal in de charakteristieke Biscotti vorm, elke koekje ongeveer 1-2 cm breed.


  • Leg ze weer terug op het bakpapier, elk koekje plat, en bak ze in de oven af voor nog 10 minuten. Draai ze om en bak voor nog 5 minuten.
  • Laat ze afkoelen en daarna bewaren in een luchtdichte container 
Et voilá! Buon appetito all'Italiano..


zaterdag 4 mei 2013

Ferrero rocher cake

Mama is de liefste! Dus je mag haar op die ene dag in het jaar extra verwennen. Verras je mama met een zelfgebakken Ferrero rocher cake! Hij is heerlijk..

Cake:

5 eieren
3 eetlepels basterdsuiker
200 gram fijne gemalen hazelnoten
2 eetlepels cacaopoeder
2 eetlepels bloem
2 theelepels bakpoeder

Vet een bakvorm van 23 cm in met boter en beleg de onderkant met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Zeef bloem en cacaopoeder in een kom en doe gemalen hazelnoten en bakpoeder bij.
  • Doe in andere kom de eieren en de suiker en sla deze tot er een dikke luchtige massa is verkregen.
  • Spatel het  bloem mengsel er voorzichtig door.
  • Vul de springvorm en zet de vorm in het midden van de oven en bak ongeveer 40 minuten.
  • Laat de cake afkoelen.

Chocolade crème

200 gram roomboter
200 gram pure chocolade
3 volle eetlepels Nutella
4 waffel koekjes

  • Smelt de chocolade au bain marie. 
  • Breek de waffel koekjes in kleine stukjes en zet aan de kant.
  • Mix de boter romig. 
  • Meng nutella en gesmolten chocolade er door. Als laatst doe je de wafels erbij.
  • Snijd de cake horizontaal door het midden. Besmeer de binnenkant  met chocoladecrème. Smeer de taart af met de rest van chocolade crème.
  • Bestrooi de rand met grofgehakte hazelnoten en versier fe taart met Ferrero rocher bonbons.



Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Like Dulce fresa op facebook!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...