zondag 19 januari 2014

Gecondenseerde melk cake zonder eieren

Een lekkere en makkelijke cake die binnen no time in de oven staat! Het is een kwestie van alles bij elkaar doen en bakken.. makkie toch!





Recept

250 gram bloem
1 zakje bakpoeder
1 theelepel baksoda
1 blik gecondenseerde melk
100 gram boter, gesmolten
175 ml melk of water

Garnering

Abrikozen jam
Geroosterde amandelschaafsels

Verwarm de oven voor op 150 graden, vet een ovenschaal in met boter en bekleed die met bakpapier.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en baksoda boven een beslagkom.
  • Doe gesmolten boter, melk of water en gecondenseerde melk bij.
  • Meng alles door elkaar met een mixer tot alles goed gemengd is. Niet te lang mixen. minder dan 1 minuut,
  • Giet het beslag in de ovenschaal en bak voor 45-50 minuten of tot een tandstoker er schoon uit komt.
  • Laat de cake op een rooster afkolen.
  • Smeer de cake met abrikozen jam en verdeel amandelschaafsels erover.


Tips

Je kunt de cake horizontaal door het midden schijden met een taartzaag en vullen met een royaal laag abrikozen jam. Doe poedersuiker er overheen in plaats van amandelschaafsels.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...