vrijdag 28 februari 2014

Courgette mille feuille

Een heerlijk hartige tussendoortje die gemakkelijk te bereiden is. Courgette mille feuille zit er mooi uit! Een leuk idee voor een high tea. De foto`s zijn niet zo mooi! Het komt omdat ik ze `s avonds heb gemaakt.





Recept

1 pak bladerdeeg (450 gram)
2 grote courgetten
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijflolie
70 gram geraspte kaas
70 gram geraspte mozarella
1 ei
1 eetlepel koriander
1 eetlepel platte peterselie
1 eetlepel mostard
1/2 theelepel thijm
zout en peper naar smaak

  • De courgette in dunne plakjes snijden.
  • Verhit de olijfolie in de pan en fruit de knoflook dat ze licht bruin is.
  • Voeg daarna de plakjes courgette toe en laat alles even fruiten tot de courgette bijtgaar is.
  • Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 graden,
  • Meng de geraspte kaas, geraspte mozarella koriander, peterselie en tijm door elkaar en zet apart.
  • Leg 5 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een vierkante lap van 27 bij 27 cm.
  • Bekleed een vierkante bakvorm 27 x27 cm met bakpapier.
  • Leg de bladerdeeg lap in de bodem en neem een vork en prik honderden gaatjes in het deeg.
  •  Klop in een kommetje eiwit en mosterd samen en bestrijk hiermee het vel deeg.
  • Bestrooi met de helft van de kaas mengsels. en leg de courgette plakjes erop.
  • Bestrooi met de andere helft van het kaas mengsel.
  • Leg de resterende 5 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een vierkante lap van 27 bij 27 cm.
  • Neem een vork en prik honderden gaatjes in het deeg en bestrijk deze met het eiwit-mosterd mengsel.
  •  Leg de bladerdeeg lap met de bestrijken kant aan de onderkant
  • Bestrijk met geklutst eigeel. 
  • Neem een mes en trek enkelen strepen doorheen het deeg.
  • Bak halfgaar ongeveer 20 minuten, haal voorzichtig de taart uit de vorm. 
  • Leg op een bakplaat en zet in de oven tot het deeg helemaal gaar is.
  • Laat de taart afkoelen dan met een broodmes in rechthoeken of vierkantjes snijden. 
  • Garneer met wat geraspte kaas (optioneel). 
 

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Like Dulce fresa op Facebook.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...