donderdag 12 februari 2015

Mijn Red velvet verjaardagstaart

Hiep Hiep hoera! Ik was jarig en heb mezelf verwend met een zelfgebakken red velvet cake. Red velvet cake betekent Rode fluweeltaart. Een traditionele Amerikaanse taart, roodgekleurde chocoladecake met een glazuurlaag van roomkaas. Lekker!!

 



Ingrediënten

Red Velvet Cake

250 gram bloem
1/2 theelepel zout
15 gram cocaopoeder 

113 gram ongezouten boter 
300 gram suiker
2 grote eieren
1 theelepel pure vanille extract
240 ml karnemelk
Rood voedingskleur merk wilton
1 theelepel witte azijn
1 theelepel baksoda


Verwarm de oven voor op 175 graden, beboter 2 ronde bakplaten van 20 cm en bekleed de bodem met bakpapier
  • Zeef bloem, zout, cacao en bakpoeder en zet ze apart.
  • In een grote kom de boter1-2 minuten romig opkloppen. 
  • Doe de suiker bij en meng 2-3 minuten goed door elkaar.
  • De eieren 1 voor 1 toevoegen en goed kloppen. 
  • Doe vanille extract bij.
  • Meng de kleurstof met karnemelk.
  • Afwisselend bloem en karnemelk toevoegen.
  • Baksoda met azijn mengen en voorzichtig door het beslag spatelen. Niet teveel mengen.
  • Het cakebeslag over de 2 bakvormen verdelen en 25 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Laten afkoelen.


Cream Cheese vulling

250 gram Philadelphia roomkaas
250 gram Mascarpone
1 theelepel vanille extract
120 gram poedersuiker
400 ml ongeklopte slagroom met 30% vet of meer 

1½ zakje Klipfix

  • In een grote kom de roomkaas luchtig opkloppen. Voeg vanille extract en poedersuiker geleidelijk aan toe.Mix tot een zachte massa.
  • Klop de slagroom met klopfix stijf.
  • Voeg deze geleidlijk aan het roomkaas-mascapone mengsel.
  •  Vervolgens de cake vullen en glaceren. Garneer met fruit zoals aardbeiren, frambozen en blueberries.



2 opmerkingen:

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...