zondag 8 februari 2015

Raffaello cupcakes

Ja ja! De enige echte Raffaello cupcake..Gaat jou voorkeur uit naar cupcakes in plaats van taart?
Dan ben je hier aan het juist adres. Deze zien er hartstikke leuk uit, hip en trendy én je hoeft geen taart aan te snijden. Een aanrader!






Ingredienten

12 cupcakes

100 gram boter*
120 gram suiker
2 eieren, gesplist*
150 ml melk*
180 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 zakje vanillesuiker

*op kamertemperatuur

Verwarm de oven voor op 180 graden, Zet een cupcakes bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar.
  • Snij de boter in blokjes en mix dit met suiker tot een luchtige massa.
  • Splits de eieren en Voeg de eidooiers met vanillesuiker aan het boter-suiker mengsel
  • In een aparte kom de eiwitten stijf kloppen.
  • Spatel bloem en bakpoeder door het mengsel.
  • Voeg melk en opgeklopte eiwitten aan toe.
  • Verdeel het mengsel over 12 cupcake vormpjes en bak voor 20 minuten.
Botercreme

140 gram boter, op kamer temperatuur
250 gram Vanille pudding, op kamer temperatuur
50 gram poedersuiker

Garnering

geraspte kokos
witte chocolade stukjes

  • Maak de vanille pudding volgens de aanwijzing op de verpakking of een homemade vanille pudding.
  • Plaats de pudding op een grote bord, dek af met een folie en laat het afkoelen. Het aan te raden om deze een dag van tevoren te maken.
  • Haal de pudding en het boter ruim op tijd uit de koelkast, 4 a 5 uurtjes.
  • Mix de boter met een mixer, voeg geleidelijk poedersuiker aan toe. Meng alles door elkaar tot een luchtige massa
  • Doe de vanille pudding geleidigelijk bij.

  • M

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...